Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Axis mundi


Flykten: min axis mundi.
Fiske gör din själ sjuk,
vattensjuk sankmark,
sumpgöl, tröstlöst träsk,
inställsam fiskdamm.
Kanske är det därför
som jag haft det mesta
av mitt liv i fötterna.

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 237 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-03-30 14:54



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
En text som sätter igång tankarna.
2017-04-02

  TrollTörnTrappan VIP
Fiskar och fötter förefaller vara två sidor av samma mynt?! där inställsam damm rimmar fint (eller sjukt) liksom träsket till sist tarvar friskt mod att traska bort från allt dylikt...
2017-04-02

  ResenärGenomLivet VIP
Rör man på fötterna är det svårare att fastna...
2017-03-31

  Goraxy 89 Orion VIP
Ja - Vi roterar alla kring den axeln oberoende vad vi tror oss veta finns den där osynlig inom oss bara djupare än jaget !
2017-03-31

  Nanna X
Ja, en mångtydig gåta. Vi har ju nyss passerat fiskarnas våta tecken och gått in i vädurens eldiga, så nu måtte väl fötterna torka i vårsolens glans? Dock är det ju de undflyende, inställsamma fiskarna som styr över fötterna. Då kan man lätt hamna i träskmark. Jag känner väl till den där topografin, född i fiskarnas tecken som jag är och har bott på ett skogstorp med mossamarker i tjugo år.
2017-03-31

    Sefarge VIP
Vandra vidare
Nog bättre
Än stillastående
Mångtydigt
Skrivet

2017-03-30

  alicja lappalainen VIP

jag ser här en lek med riktningar vertikala och horisontella och kanske till och med runt axis mundi.

2017-03-30

  Anya VIP
Jaa kanske har vi alla olika axlar för världen...var tvungen att googla på titeln. :o) Diktarjagets axel verkar sjunka i sumpmarken...tänker jag. Fast fötterna verkar vara centrala...kanske är det de som är världens axel? Jaa din text får mig att tänka.
2017-03-30

  Salvation Pepper
Ser hela dikten som en ankommande våg, som når fötterna på stranden.

Kul tanke.


2017-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson