Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flykt - "Hyllning" till psykiatrin

Fan, fan, fan, fan. Agera ut och låt det ta slut!

Slut, slut, slut, slut ögonen. Det är inte så illa ändå, här finns tröst. I vita korridorer finns tröst.

Här flyter substanserna rätt. Du är sjuk.

Här finns Cipramil, och här finns Zoloft, och här finns Fevarin, och här finns Seroxat. Och du har Lorazepam, och du har Diazepam, och du har Stesolid.

Flyg runt bland sängar och psykiatriker, flyg vart du vill. Flyg till det du aldrig fick. Det finns en hel värld utanför, glöm den, här är du trygg och lugn. Du tynar ut tills allt är slut.




Fri vers av J.ens
Läst 361 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-03-30 22:04



Bookmark and Share


  i af apa
Energiska ord! Slutet kanske eller inte, lite väl bistert men visst brister vården, människor o samhället.
2017-04-13

    J.ens
Förstår dig, samtidigt drabbas alla, även föräldrar. Men egenansvar, börja med oss själva, är en viktigt del till förändring.

Tyvärr tror jag vi har för svårt att bryta oss ur och ändra ordningen i vad samhället har blivit.
2017-04-07

  Gunnar Hilén VIP
visst är samhället skruvat men vilka utgör samhället ? individerna ! vi ska vara samhällskritiska och kunna skälla och vara arga men att förlägga hela den mentala hälsan på myndigheterna är att skydda föräldrarna för mycket.
2017-04-06

    J.ens
Tror också på att samhället är totalt snett på det. Undrar om och när det kommer till en ändring?
2017-04-03

  Öknens Ros VIP
alltfler människor mår dåligt och måste ta ångestdämpande mediciner, det är nåt som är ordentligt fel i samhället. det ska inte behöva vara så här.
2017-04-03

    Ellida
Fin och sorglig dikt om ett så viktigt ämne!
Heja dig Jens! <3
2017-03-31

    J.ens
Första dikten jag skrivit. Har skrivit några noveller tidigare. Men detta är nytt som sagt, så vill gärna veta vad folk tycker!
2017-03-30
  > Nästa text
< Föregående

J.ens