Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ÄVEN JAG SNAPPAR UPP

Ett gruppsamtal - eller snarare MUPPsamtal - på stadens huvudbibliotek ("Välkommen in och låna ett huvud!")

En trio, givetvis med en präst från Svenska Kyrkan som centralgestalt, sitter och talar om kärlek till hembygden. Kanske om någon form av hembygdsförening.

Hela tiden är man extremt noga med att accentuera att det handlar om att älska hembygden UTAN att vara nationalist.

I de där kretsarna av politiskt korrekta fjollor är man så oerhört rädda för nationalismen att man nästan bajsar på sig.

Det beror på att man är en del av den globalistiska (internationalistiska) konspirationen, som bereder väg för världshärskaren Antikrist.

EU ingår som en naturlig del i detta. Frimurarordnarna likaså. Många präster är frimurare. Förräderiet finns på många plan.

Min nationalism - hade jag lust att säga till figurerna på biblioteket - har ingenting med rasism att göra. Jag tror inte ens på raser. Det finns EN mänsklig ras och våra förfäder är Adam och Eva.

Alla människor, oavsett hudfärg, är skapade av Gud, som inte har anseende till personen. Rasbiologi och liknande är pseudovetenskap. Endast primitiva människor tror på sådant nonsens. Och det har definitivt ingenting med nationalism att göra.

Sann nationalism är en sund fosterlandskärlek som INTE ser ned på människor av annan etnisk härkomst.

Däremot kan vi vara så pass politiskt inkorrekta att vi hundraårsjubiléet till trots hävdar att Åland faktiskt tillhör Sverige. Ty så är det. Folkrättsligt sett.

Men chauvinister är vi inte. Jag är heller inte sverigedemokrat. sedan nittiotalet vägrar jag att rösta. Mitt röstkort rivs alltid. Alltid offentligt. Som en protestaktion. Min nationalism handlar inte om ett visst parti eller en viss ideologi. Jag ser den som en sund och integrerad del av min kristna tro. Har du problem med det så är det DITT problem, inte mitt.

Leve nationalismen!

 

LARZ GUSTAFSSON 31/3 2017

https://peterkrabbe.wordpress.com/2017/04/01/den-forskrackliga-nationalismen/

 

 

 

 

 

 




Prosa av Larz Gustafsson VIP
Läst 558 gånger
Publicerad 2017-03-31 15:50



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra! Och fint om en ras stammande från Adam och Eva!
2017-03-31

  Larz Gustafsson VIP
Jag letade inte efter det utan använde mig medvetet av "nationalist", eftersom det var ordet herrarna på stadsbiblioteket begagnade sig av.
2017-03-31

  objekt3
Ordet du letar efter är patriot
2017-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP