Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trädgårdsfest

Trevlig helg sa skomakaren till skorna
hans händers skinn var slitet äkta läder
han låste dörr´n tog på sig ytterkläder
medan katten vässade vassa klorna

i skydd av skogen gömde sig älgkorna
så känsliga för ruskigt regnigt väder
medan han tänkte på sina anfäder
han var släkt med snart sagt alla byborna

han trotsade både väder och vindar
och njöt av regnet som sköljde igenom
han öppnade sin trädgårds alla grindar

med smorda stövlar höll han värmen inom
bjöd älgar, gastar, släktträd, katter, lindar
på en trädgårdsfest dit alla bjudna kom




Bunden vers (Sonett) av Petter Wingren
Läst 329 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-04-01 11:51



Bookmark and Share


    ej medlem längre
fantastiskt fint diktat! en vackert förmedlad bild och stämning.
2017-04-01
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren