Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Från 2009


frankerat svarskuvert

 

 

 

når vågor min strand

 

rytm som häver sig över

vem lyssnar

 

snart skvalpar tiden avstånd

i rämnande mellanrum

 

vad stänker som danser

i sanden långt borta

 

redo för längtan

 

tänjer sig näst intill

 

dyningsvik

 ömsomsvall

uppstår utdragna suckar

gräver strandlinjen

där sitter vi

ständigbarn

och glasspinnar som torkar

 

önskande himlen inom

 

dyningssköljda 

flaskpost guppande

mot strand

 

varsamt öppnad

 

doft av dina ord

knottrade min hud

 

ännu ovetande om

det kommande



 




Fri vers av Per Rydberg
Läst 247 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-04-02 07:15



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Under läsningen, jag sörjer så min gångna barndom, i sanden oavsiktligt tappade grejor, glassar. Läser här barnsliga trevnaden i tillvaron. Känner mig trygg och går vilse i texter. Du bidrar med dina ord och lämnar läsaren villig att läsa, tolka o finnas.
2017-04-02

  Stefan Albrektsson
En fint sammanhållen och hävande bild/tematik! Greppar mitt hjärta ordentligt vid "där sitter vi / ständigbarn / och glasspinnar som torkar / önskande himlen inom" (nyordet "ständigbarn" är ett helt universum). Mycket gott!!

2017-04-02
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg