Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

5555

***

Fastnaglad av sängen
och utan viljan, tunga lemmar
Solen är uppe - jag måste lämna
Mitt rum - mitt cell, min skugga

Varför skall man i sina tjugo
Behöva vakna på det viset?
Att ha, om än ett liv tillgodo
eller fortsätta om man har mist det

15/03/2017

***
Förskönar du min synd
när jag där slås i vånda
Så många onda ting
tvingar mig ut att gånga
och du tror att det är
en lycka att nedbrytas
Men varje natt jag ber
Att få mitt liv utbytas

17/03/2017

***

Vad skadar det att nå
Med sina bleka händer
Det kropp, utspridd på sängen
Som väntar darrande och varm
Ni främlingar var och så förblir
Med svett ni blandar era tårar
Och äter frukost, ser omkring
Ni lärde er om något
Det har upprepats väl förut
Men just inatt
Behövs väl inga ord
Då tiden går förbi er
Ty det som fyller rum
Är lätta vibrationer
Och köttets
Dragningskraft

20/03/2017

Jag ser omkring och tänker
Att någon finns där än
Som själ sin också dränker
I saknad på en vän

Dagar flyr från
morgon och natten
mötts igen av mig
Så stel och naken
Som önskar inget mer
Nå, låt drömmer dröja länge
Försöker somna där i sängen
När träden klär sig ut i dagg

++++
Ur tetra häller jag på
Ur glas flaskan rinner det ned
Ensam jag super dessvärre
Men bättre än så
vill jag det inte ha

Vad gör mig umgänge
Med svenskar tomma på själ
Inobords har jag sorg och glädje
Sånger om vår och bittra visor
Vem kan ge mig mer?
Förutom mig själv

Är du en alkis frågar mig mammis
Ja, så är det tyvärr
Renare själ hittar du inte på dagis
Stärkt av otur och daglig besvär
Helig är den som får vinet
och ger tusen tillbaka till er




Bunden vers av vt
Läst 100 gånger
Publicerad 2021-01-11 21:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

vt