Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Påminnelse


det händer att jag glömmer
hur de fällda träden forslas bort
ljuden tynar mellan husen 

men det är bara ögonblick
följda av andra ögonblick
vilka vill sitt ”kom ihåg!”
och ”ta mig tillbaka!” –
som om då kunde spikas upp på ett kors
läggas i krypta och gå genom väggar 

det liknar barnets skattkarta
det finns ett kryss men ingen skatt

 

 

 

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 440 gånger och applåderad av 14 personer
Utvald text
Publicerad 2017-04-03 08:01



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Härlig tänkardikt!
Kanske finns
skatten mellan
skratten och leken?
:)


2017-04-26

    Nisse med kavajen
Nej, fel av mig. LITE Paul McCartney. Inget alls, i själva verket. Där har vi nåt gemensamt!
2017-04-26

    Nisse med kavajen
Mycket Paul McCartney!
2017-04-26

  ResenärGenomLivet VIP
Får mig att tänka på att den enes skräp kan vara en skatt för någon annan...
2017-04-07

  Salvation Pepper
Mycket händer mellan de fällda träden och ingen skatt.

En härlig mellanakt.


2017-04-04

  Anya VIP
Tycker om hur texten hålls ihop... Tycker om replikerna i mitten...de levandegör. Men mest tycker jag om sista strofen...talande om att det finns ett kryss men ingen skatt. Jaa så lurad kan man bli av livet...tänker jag.
2017-04-04

  Goraxy 89 Orion VIP
I verkligheten (inte i den virtuella matrisen) Finns det dolda skatter överallt, men mest under ytan och helt omärkta på sjökorten.
-
Intressant dikt med starka bilder!!!
2017-04-04

  lodjuret/seglare VIP
Barnsligheten i detta med X har de lekt med i filmer och böcker som har äventyr med i manus. I en film med Indiana Jones säger han något i stil med 'platsen är utmärkt med ett X' och menar att x inte alls markerar platsen bara för att den finns utmärkt på en karta. Medan han alltså står själv på en plats i en kyrka, utmärkt med ett jättelikt x. Är jag barnslig nog att påpeka.
2017-04-03

  objekt3
"jag kan se genom träväggar"
(bäver)

eller

"jag vill inte hugga ner de schyssta träden alltså"
2017-04-03

  i af apa
det är hårt
utan skatt.

tycker första stroferna
är gåshuds bra!
2017-04-03

  Nanna X
klart det finns en skatt, kom igen vännen, keep searching!
2017-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson