Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Makthavare

Alla vi som har fått makt över andra
glöm inte bort att med makt följer ansvar
att våra beslut tas på största allvar
att vi människor är till för varandra

minns när folk börjar kritisera klandra
att hålla vår identitet kristallklar
och vårda det förtroende som finns kvar
visa tydligt vilken väg vi ska vandra

för inte äger vi vårt eget uppdrag
nej vi förvaltar det för allas bästa
vi ska va lyhörda för alla uppslag

ta tillvara det som gagnar de flesta
och utveckla det unika i sitt slag
först då kan makthavare ta siesta




Bunden vers (Sonett) av Petter Wingren
Läst 335 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-04-03 21:17



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Du skriver om ett viktigt budskap i din tänkvärda sonett. Måtte det inte vara en utopi, i dessa diktatorers och krigsherrars makthungriga sfär.
2017-04-04
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren