Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
maj 2014


Skogen

Skogen är vänlig och följsam och barrig och mjuk
skogen är fåordigt lågmäld, har inget att sälja,
skogsdofter används med fördel för invärtes bruk
i skogarna hålls inga val så jag slipper att välja

Jag springer i skogen på fötter så lätta som fjun
jag vandrar och strosar och sjunger en stump invid bäcken,
jag sover en stund på en klipphäll så mjuk som ett dun
trädstammar viskar omkring mig; "han kanske är Näcken"

Men Näcken och älvor och sådant syns inte till
eller så smyger de runt mig medan jag snarkar
dansar och tisslar och vänslas precis som de vill
super sig fulla och rumlar och busar och knarkar,
när jag till slut vaknar till är de fullständigt väck
skogen är vänlig men borta är älva och Näck




Bunden vers (Sonett) av Rafael
Läst 207 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-04-09 19:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Rafael