Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
december 2016


Vad är en dikt?

Vad är en dikt? vad lönar det alls att det diktas?
ska diktaren blotta sitt inre? sin hemsökta själ?
till vem ska han skriva? vart ska hans ansträngning riktas?
meningslös möda? fast visst – han vill förstås väl

Vad är en dikt i en värld som är splittrad och delad?
besvärjelser otydligt nedskrivna under en paus,
en nerkrafsad önskan att du ska bli lycklig och helad
fri ifrån plågsamma minnen, från äckel och kaos

Vad är en dikt nu vid slutet när nyår ska ringas?
och många ska fira, helt säkert med bubbel och dans,
förhoppningar yttras och bästa champagneglasen svingas,
och jag, jag hoppas på glädje, besinning, balans
och att våren ska bli den vackraste nånsin bland vårar
och att solen ska lysa och torka bort fjolårets tårar




Bunden vers (Sonett) av Rafael
Läst 218 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-04-16 13:31



Bookmark and Share


  Syrran77
Framtidstro!
2017-04-16

  Larz Gustafsson VIP
Är DETTA en dikt?
Ska man analysera sönder poesin?
Måste allt kunna omfattas med intellektet?
2017-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Rafael