Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fantasins vaknande fader

Morgonens röda horisont,
hon som känner mig,
vänder sig mot min mörkblå havsturné.

Från min sista våg
som fantasins vaknande fader
ser jag idag mitt jordiska vittne
förlora sitt utseende.

Jag talar om att jag förlorar
även denna människa i mig.
Min gamla oklädda gata,
ett paradis av kråkor och återställda dårar.

I morse mer än i solen,
i detta regn av odämpat ljus,
kunde jag knappt sörja honom.

Detta usla kall,
att bara berätta om döden i vädret.





Fri vers av Salvation Pepper
Läst 279 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-04-11 07:25



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Starkt
2017-04-16

    ej medlem längre
Välskriven, fint sammanhållen text som får mig att på så många sätt tycka mig känna igen de känslor du förmedlar. Det är ofta mycket smärtsamt med uppvaknanden men om vi låter fantasin segra är det ändå värt det.
2017-04-11

  KattenKin VIP
Jag tolkar det som om diktarduet sörjer en kreativitet som tonar bort, vilket iofs motsäger detta mästerverk, men det kan ju vara en känsla iallafall.
Fenomenalt fint hur det nu än är tänkt att tolkas! Ska läsa om, för då läser jag säkert in något nytt... Applåder!
2017-04-11

  bumerang

Texten vänder sig bort, flyr från
det usla kallet att tala om väder och död. (Andefattigdom, resignation)

Här upplever vi med målande bilder
hur fantasin får segra.
Och vi med den!!!:)




2017-04-11

  Marita Ohlquist VIP
Fantastisk text, sällar mig till den hyllande skaran nedom.
2017-04-11

    ej medlem längre
"Fantasins vaknande fader", intressant uttryck! Då tänker jag som så att fadersgestalten behöver vakna för att få jämvikt i feminismens tid!
2017-04-11

  Stefan Albrektsson
Pejlandet av drömmens djuphav och den vaga gränsen till uppvaknandets gemensamma fastland - och så mycket mer. Mycket fint sjung i den första strofen! Ja, som flera andra hejdas jag stående vid "Min gamla oklädda gata, / ett paradis av kråkor och återställda dårar."
2017-04-11

  Bibbi VIP
Gillar.
2017-04-11

    ej medlem längre
wow, en helande röd storm-
ofrisserad,
Med ett ogiltigt bakdaterat Nej

Skriker +
2017-04-11

  ULJO
Det här var det bästa jag läst från din penna. Gillas
2017-04-11

  Marianne Räf
Med skönt oförutsägbara ordföljder,
överraskar du mig som läsare med
god poesikvalité !

"Min gamla oklädda gata, ett paradis av kråkor och återställda dårar."

Fenomenalt !
2017-04-11

  i af apa
"Min gamla oklädda gata"
Som ett band med gnistrande pärlor kommer denna dikt till mig i mörker. Fanfar!
2017-04-11
  > Nästa text
< Föregående

Salvation Pepper
Salvation Pepper