Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
maj 2016


Backträning

Backträningsdags och ångest och mjölksyra sprutar
självövervinnelsen ställs än en gång på sin spets
se hur vi satsar och flåsar och rushar och kutar
den stilla poeten drabbad av backträningshets

Paniken när tröttheten bränner som eldar i låren
och översta halvan av backen ännu återstår
då hämtar jag kraft ifrån skogen, ja från själva våren
som sjunger sin livsenergi för backträningslår

Varför, ni undrar, plåga sig med en sån möda?
vad är det för vits? slå dig ner vid din TV och glo!
plåga sin kropp, varför då? tids nog är vi döda
so rest while you can, take it easy, ta det med ro!
Det bästa svaret jag har är att löpning ger liv
och att kroppen och själen ska helas av backträningskliv




Bunden vers (Sonett) av Rafael
Läst 148 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-04-11 16:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Rafael