Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fruktlunden

Knopparna på träden
snart slår de ut
våren är kommen
tiden den tar inte slut
år läggs till år
när träda blir till liv
vintern bevarar
en helt fantastisk giv

Vaknar gör blomman
så varsamt på grenen
allt är så vackert
mossan på stenen
humlor och bin
de arbetar hårt
ger livet en knuff
det verkar ej svårt

En färgprakt för ögat
kring vita och rosa
livet bär snart frukt
mognaden ses strosa
äpplen och päron
snart går att skörda
rofyllt för själen
och inte någon börda

Fullmogna frukter
från grenar faller ner
omsorgsfull plockning
när höstsolen ler
förädlingens stund
till dryck som rinner
för törstens behov
ständigt den vinner

Fruktlunden står öde
för vilsamhetens stund
söker markens näring
en välbehövlig blund
återhämtningstider
låter härligt smaka
snart åter knoppning
och livet är tillbaka

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 345 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2017-04-09 06:52



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Så fint!
2017-04-16

    ej medlem längre
Mycket vackert om årstidernas fägring och frukt
2017-04-11

  StinaJ VIP
Fint skrivet om naturens livscykel.
2017-04-11

  ResenärGenomLivet VIP
Härliga tider väntar...så fint skrivet...
2017-04-10

  Eva Langrath VIP
Fin beskrivning av fruktlundens liv, naturen har stora likheter med livets gång.
2017-04-09

  Janina Kaminska
Oerhört vackert skrivet.
2017-04-09

  Anya VIP
Här fick du med hela året i en fin hyllning till fruktträden. Fint.
2017-04-09

    Elisabeth Nilsson VIP
Ett fint ode till äppelträden med dess härliga frukter, diktat genom årstidernas gång. Som livets och tidens gång.
2017-04-09

    ej medlem längre
Fint skrivet om årstiderna genom fruktlunden.
2017-04-09

  Niliboy
Visst gör det ont när knoppar brister, varför skulle annars våren tveka....
Tyglad känsla, en begränsning, jag berörs inte.... Men fint annars!
2017-04-09

  överlevaren VIP
Sötma i orden, smakrik text!
2017-04-09

  Marianne Räf
Mkt fin frukt-dikt !! :)
2017-04-09

  Marita Ohlquist VIP
Väl förmedlat om fruktlunden genom årstiderna!
När jag läser din fina text känns det som om jag är där.
2017-04-09

  lodjuret/seglare VIP
Du bara byter och bryter hela tiden, stil o färg på strumporna, texterna menar jag. Väl rutet som vanligt om nytt och tytt, växtvärk o färskt i ljuset o nuet.
2017-04-09

    ej medlem längre
En text som innehåller allt - känslor, färger och ett rikt poesiförråd.
2017-04-09

    ej medlem längre
Den härligaste tiden på året ligger framför, när träden blommar. Fint beskriver du fruktens utveckling från vår till höst...
2017-04-09
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO