Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
På halvfart genom livet - Så ensamt tillsammans


På livets egen Autobahn

Det är som om bilarna...
håller sig tillbaka.
Tar sig aldrig fram.

Snart en milslång orm
ett vidunder
av tusentals bilar
som håller så mycket tillbaka
bara lite grann
lite grann i taget
utan rövarfarten igenom livet.

Men - o men!
Tillsammans -
dom alla
håller allt tillbaka
dussinfalt
bara några meter
och ett hundra bromsspår
gånger lättade gaspedaler
i timmen
och i timmen
blir snart till många hundra
liv och kilometer
20 mil plus döda timmar
dessa liv som pressats
tillbaka så mycket
tillsammans
av så många andra
utan att röras
och beröras
och behållas
i det döda greppet
mot det röda strecket
över vägen.

Kunde aldrig ta sig fram
i sin icke-dans
tillsammans

Många fler som dödar livet
med bromspedalen

...än med gaspedalen.

Så många fler
än spiken i botten
mobilen mot kinden
95+ db i stereodånet
och sexscapader
på den vilda motorvägen.

Vi försöker ju bara bevara
just så mycket
men dödar det mera
med tillbakahållna gaspedaler
och bromspårs-såren
genom livet.

Tar oss aldrig fram
till mellanläget
där alla dansar och halvdrömmer
så pensionäriskt tillsammans
(glömda gemensamt tillsammans)
i trasiga höftleders halvtakt

Men inte heller
på livets egen Autobahn

Varken röjig ungdom
med baken mot rutan
och ölet i handen
eller sommarlunkets pensionärer

Blev bara en borgarbracka
som höttade mot intet

Låtsades bli lugnad
i snigelspårets
zen-buddistiska
stillsamma oas

Missade drömmen i vilan
det lilla lugnet på vägen
men också mållinjens
långa sköna framgång
på väg mot något... mera
än bara detta.
Än bara ännu mera tomgång
på väg igenom livet.

Såg varken framgång
eller saga
på dessa hjul
med alla sina drömmars
tillbakahållna bil.

I precis... rätt fel fil.

På väg igenom livet.




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 207 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-04-10 15:35



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tack för denna klokskap!!
2017-04-10
  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman