Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
med en annan blick


Lyfter vi blicken för att se ett enda sandkorn i ett hav?

Det finns så få stenar att kliva på

och ingen spång

där vi går från en tuva av livet

till en annan

 

Men det är inte hela världen

om man någon gång plumsar i

 

Vattnet där vi är

är så grunt

för en mänska som längesedan lämnat

småbarnsåren

när livet framför oss var än större

och en liten damm tycktes

som ett helt hav

 

när du lyfter blicken,

ser du då ett sandkorn i en damm

eller en sten i ett hav?

 

måhända tycks alla livets sandkorn så små

att de försvinner i tillvarons hav

 

© Birgitta Wäppling, 6 april 2017

 

 




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 239 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-04-11 20:54



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Tack för ord som ger mig tankar
2017-04-12

  walborg
Flera perspektiv och dimensioner - tänkvärt
2017-04-11

  Larz Gustafsson VIP
För mig som har gråstarr är det svårt...
2017-04-11
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP