Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En ekodikt.


Industrilandets dunkande jakt

industrilandets dunkande jakt 
skorstensrök bland tegel och betong 
staden rosslar sin eviga takt
bilköer ringlar dagens gång

luften dallrar över stationer
smogen lämnar förödande spår
lungor spelar med orgeltoner
livet andas ur rivande sår

stadens arbetare utan namn
sliter bortom lagen
svettas mörker vid maskinens famn
hostar rök ur dagen...

staden försjunker i kolets hamn    
långt från världsfördragen

© Peter Söderqvist




Bunden vers av Peter Söderqvist
Läst 510 gånger och applåderad av 13 personer
Utvald text
Publicerad 2017-04-07 07:43



Bookmark and Share


  DavidM VIP
Kraftfull, effektiv skildring av industrilandskapets tidervarv.
2017-09-29

  Marita Ohlquist VIP
En utomordentligt bra text som väcker tankar och känslor!
Ett samhälle som inte är för människornas bästa.
2017-04-09

    ej medlem längre
Bra skrivit
2017-04-08

    ej medlem längre
Berömvärt skrivet och rimmat
2017-04-07

    ej medlem längre
livet som de inte borde vara - människan nyttjas och kastas bort av den skoningslösa grottekvarnen.
Är det ett sånt samhälle vi vill ha?
2017-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Peter Söderqvist