Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
PS. Jakobsbergs folkhögskola inrättar ett Göran Palmrum som invigs den 22 april klockan 12.30 (från Liv i Sverige nr 1/2017)


Vid Görvelns strand

 


Vid Görvelns strand bodde jag
på andra våningen i en villa
med badrum i källaren


Jag cyklade och
promenerade till
Jakobsbergs folkhögskola


Dansade på Flamingo i Sundbyberg
Tog tåget tur och retur


I Stockholm blev jag
inhyrd hos Fru Friström
på Hantverkargatan.


Hon sov i sin alkov i köket
Hyrde ut sitt vardagsrum
Bjöd på soppa när det var kallt


Hon blev överkörd av bussen en vinter
när bromssträckan inte räckte till


Ordande eget boende genom byte med Skåne.
Hittade en två i Kristianstad som en som bodde
i Johanneshov, Björkhagen, behövde och ville ha.


Bodde i Björkhagen mellan 1965-75.


Det enda jag ångrar är att jag inte
knackade på Calle Flygare Teaterskola
som låg i huset intill.




Fri vers (Prosapoesi) av Fredrik P. VIP
Läst 237 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-04-07 16:04



Bookmark and Share


  ULJO
Fin resa du beskriver
2017-04-08

    ej medlem längre
Vilket brokigt och spännande liv.
2017-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP