Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Någon minut tidigare och livet vore förbi

 

Hon hade ganska bråttom denna soliga eftermiddag, en vecka före påsk. Det sista på jobbet var avklarat. Nu var det bara en sak till hon skulle göra innan hon åkte hem och packade för resan till fjällen. Med ett färgglatt påskägg i handen skyndade hon sig iväg ut, ut på Drottninggatan.

Gatan var fylld av människor, stora som små. Många var glada och skrattade. Folk var ute för att handla eller ute i andra ärenden. Eller helt enkelt bara strosade omkring på stan. Precis så som man kan göra, en fredag eftermiddag när allt är som vanligt.

Alla var de totalt ovetandes om vad som alldeles strax skulle komma att hända. 

Det var ingen som hade en tanke på att det kunde vara farligt att befinna sig där, just då. Mitt i stan på den stora gågatan i solen bland alla människor. Därför var det ingen som var förberedd på det fruktansvärda. Inte en enda en av alla dessa oskyldiga människor, barn och vuxna, unga eller gamla anade faran. Ingen av dem kände ondskan flåsa dem i nacken. Nej, ingen visste ännu vad som snart skulle ske. Så folk gick och pratade och skrattade ännu med varandra. Ja, Drottninggatan sjöd verkligen av liv denna vårdag.

Efter en kort promenad stannade hon vid en portuppgång där en kollega från jobbet befann sig. Nu skulle hon bara springa upp och önska henne glad påsk med lite godis.

Besöket varade inte så länge. För hon hade bråttom hem. Men de pratade en liten stund, kramades och bestämde att de skulle ses veckan efter för en fika. Så skyndade hon sig ner för trapporna och ut på gatan, Drottninggatan.

 

Synen som mötte henne kommer hon aldrig att glömma. Inte heller skriken och skräcken hos människorna, paniken i det ofattbara.

 

Jag är så tacksam att hon lever, så oändligt tacksam. Men känner stor sorg med de som drabbades. Livet är så skört, man vet aldrig hur länge man har varandra.

Allt kan vara över på ett ögonblick och det skrämmer mig att veta. Om hon hade kommit ut på gatan bara ett par minuter tidigare...

 

 

 

 

 




Övriga genrer av Alysse VIP
Läst 363 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-04-08 02:56



Bookmark and Share


  Carl Mikael Fäldt
Väldigt berörande detta!

Vi tror vi är så säkra i detta land

Vi kallar Sverige!


Dock går ödet och livet sina vägar.
2017-09-09

  Lars Hedlin
Starkt i beröring
2017-04-16

    Peter Söderqvist
Berörande text om livets skörhet.
2017-04-08

  aol
Så gripande bra skrivet så bra fångar du känslan i skeendet,
2017-04-08

  Nils-Robert
Ja ödets marginaler vi inte känner. Så lite och så avgörande ibland.
2017-04-08

  M:tin
Fruktansvärt berörande!!!!!!!
2017-04-08
  > Nästa text
< Föregående

Alysse
Alysse VIP