Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt om terrordådet på Drottninggatan i Stockholm 2017.


Tillsammans

Hatet och missunnsamheten

slog sig samman med fegheten,

en blå skugga rusade gågatan fram

döden valde slumpmässigt:

Du, du, du och du.

 

Skräcken och paniken

sprang åt alla håll,

modet i sällskap med rädslan

gick mot faran utan att tveka.

Fegheten flydde sitt misslyckande.

 

Kvar stod sorgen och ilskan

försökte förstå det ofattbara,

solidaritet och medkänslan

öppnade sin famn och sa:

”Kom! Tillsammans klara vi det här.”




Fri vers av Iréne S Räisänen VIP
Läst 420 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-04-08 17:51



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket bra beskrivet av känslorna denna tragiska dag!
2017-04-08

  alicja lappalainen VIP
solidaritet är nödvändigt i våra tider
2017-04-08
  > Nästa text
< Föregående

Iréne S Räisänen
Iréne S Räisänen VIP