Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Värme och kyla.

Om kylan ökar någon stans,
Stiger värmen någon annan stans.

Här barfota i gräs,
Där köldklumpar i snö.

Nu gäspar vi sol,
Medan frost formas i deras mun,
och orden fryser till stiletter,
Som illa sårar mottagaren

Nämnde jag den store,
Som gäspar sol
På rygg i gräset?

Hans leende
då han slukar
det sista mörka molnet
På den blå himlen.




Fri vers av Ulf Ekeram
Läst 351 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-04-09 22:44

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Trösterik
Skaldekonst
:)

2017-04-14

  Ingrid Trolle
Bokmärkes!
2017-04-12

  Ingrid Trolle
Vackra bilder om livet
här målade med fina
penseldrag.
Särskilt strofen "Nu gäspar vi sol
Medan frost formas i deras mun
och orden fryser till stiletter
som illa sårar mottagaren"
är dramatiskt magnifik
2017-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram