Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livsmonumentet

Livsmonumentet
av så många händer
utan gränser
passade in
alla ursprungskartors bitar
delar av världen
blyertstecknad atlas
ålderdomliga biologidiagram
visar kroppen
bak-och-fram
som genom själens egen spegel
det andra ögat
som aldrig fått plats
i själva världen
den saknade biten
av livsmonumentet
byggdes på
av så många
med enhet och delar
av allt deras eget

Blev större
mera spretig
växte ut
ur alla deras händer
som skogens grenar

Snart dom såg
det själsliga landet
som dom hade skapat
emellan varandra

Allt det
som dom har gett
av sig själva
med sitt eget liv
ur skärvor - bitar
från spegelporträttet
när dom faller
faller ständigt
borta med vinden
och samlas in
till Livsmonumentet

Det hemliga riket
emellan dom alla

Det drömda och gömda
det så spretigt stora
att nästan ingen
kan se
just vars det är

Får knappt ens plats
i hela världen
fast det speglar
mer av världen
än nånting annat
sjunger om livet
med en större röst
i högre stämmor
en ännu större symfoni
än någonting annat
som har hörts
i hela världen

När det är så väldigt många
hjärtan - känslor
livsfragment
i själar - drömmar
som darrar fram
på dessa trådar

När det är så många
stora drömmar
som har gjorts verkligt
om så bara här
till liten del
ändå dånar ut i världen
får en form som är större

Blir till liv
som kunnat delas
med så många
ändå har gjort mera
med det egna
blivit större
i sig själv
vuxit fram
till ännu mer
än vad som fått plats
på någon plats
i denna världen

Bara i ödestrådar
ödesvävar
emellan dom alla
som sjunger tillsammans
flätade samman
till Livsmonumentet

Emellan
så många själar
och mänskliga vägar

I livsmonumentet

Där så många
Där så mycket mera

För evigt nu står




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 171 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-04-10 10:02



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Kattastrofalt bra insamlad visdom från spindelnätet :)
2017-04-10
  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman