Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Trots att björktrasten är en av våra talrikaste, så hade jag varken hört talas om den eller riktigt observerat någon individ - tycks enligt wikip jämfört med min antikvariska fågelbok ha rusat förbi både taltrast och koltrast i allmän förekomst...?


Fågel-perspektiv III : Björktrast

 

Hon är en björktrast

med spräckligt brunbröst

när allt syns mörkast

hörs solljus körröst

strävt skvattra schäck-tjöt

likt männskor utbrast :

- Jehu, sån körkgast!

snor bär ur durkslag

blir nästan saftslurk

och fräckt från plastburk

hon pickar plockfrukt;

ej känner syndkraft

på trädgrens kvastskaft

med hjässrygg askgrå

och stjärt så långsträckt;

tar flitig lunchrast

från parnings ung-skaff

flygs fram i lugn hast

körts gott om barlast

vars förekomst märks

från fjäll till parkplats

längs skog mot stormast

vid stadens dörrgräns

- vill jag bli bofast?

hos denna birch thrush

- nja, hellre trapptrask

än vingfärds lappkast

var höst till spanskmark

fast systrar stannar;

gör jag bjärt vårtripp

mens du drar hem hit

när lövblom vackrast

ger björkar färsk blast

- kontrastrik drottning

med smak för daggmask

du tycks så svårkrönt

i enkla busksnår

långt från turkos-grön



 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 461 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-04-10 16:36



Bookmark and Share


  Minkki VIP
skvatterrim ;) skvatutrast kallas den här i Österland
2017-04-20

  Anya VIP
hahaha Det är sannerligen en lekfullhet i dina ord. Rimmandet och ordlekarna är skickliga. Bravo!
2017-04-11

  objekt3
tät
2017-04-11

  lodjuret/seglare VIP
Ej fågelskådare se trött, som en filmens James väl ser rött, kanske arg som ett bi, flitig likt myran vale tvi, sorkvän men särlingskt väl upp fött?
2017-04-10

  Stefan Albrektsson
Ruskigt drivet vridande rimmande här hörrö!! Tämligen aggressiva rackare det där om man kommer för nära deras bo (eller om man skulle råka vara katt eller skata och råkar ha vägarna förbi... då blir det högljudd kamikaze!!!)
2017-04-10

  TrollTörnTrappan VIP
Tackar!!! Det hinner den nog ingalunda? - märker jag oxå nu - hur tätt(ing) denna dikt drillar ihärdigt kring hennes bröst jag söker se kontraster i... nästan trillar skönt på sin egen svans;
2017-04-10

  Nanna X
Oh helt amazing fågelsång, när hinner pippin andas mellan de drillande rimmen?
2017-04-10
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP