Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jobbet han bara gör på söndagar

Har du någonsin delat ett nummer,
exempelvis nummer 13 – underifrån?
Jag känner en man som kan detta.
Men han gör det bara på söndagar,
med udda datum. Då ska du se upp!

Men eftersom du inte vet
hur man kan dela 13 på dessa sätt,
och på andra, så förstår du inte heller
hur det som händer, som konsekvens,
faktiskt är möjligt, eller ens varför.

När något oväntat händer
tänker du bara: "Hm" eller "oj!"
Möjligtvis är din reaktion
ordlös rädsla eller glädje.
Men detta betyder bara en sak:
att du just upptäckt någonting
som gjorts av (kanske) en vän.




Fri vers av Salvation Pepper
Läst 215 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2017-04-15 12:25



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Jättebra.
2017-04-24

  Ljusletaren
Bra och klurigt ordat!
/kram
2017-04-18

  ULJO
Nummer tretton är bara ett skrockfullt fenomen. Inget att hänga upp sig på
2017-04-17

  ResenärGenomLivet VIP
Man kan ju undra vem som bestämt att 13 är ett jobbigt tal som man bör undvika...
2017-04-17

    ej medlem längre
tre ton möjligheter;

um. - han gillar tjugosju, 27+
2017-04-16

  Marita Ohlquist VIP
Får en känsla av att det som till synes är omöjligt faktiskt är möjligt om man vet hur man skall göra!
2017-04-16

  Lars Hedlin
I kaos teorin så existerar det omöjliga...
2017-04-16

  Blomma-Stjärna VIP
13 är traditionellt ett olyckstal, men för vissa (häxor t.ex.) är det ett lyckotal och för andra är allt med olycka/lycka i tal skrock - här är dikten klurig - för mig ut på hal is... eller kanske bara ner i en vattenpöl... eller en badsjö, kall idag, men inbjudande en varm dag!
2017-04-15

  bumerang

Exemplet 13 är odelbart har vi lärt oss.
De omöjliga delningarna görs ändå trots detta möjligt
på "söndagar"
medan vi begränsar oss i vårt
troende vetande.
Och inte ser.
Fast ibland då upptäcker vi.

Det var så dina fina rader talade till mig.

Kram i Påsk



2017-04-15

  Marianne Räf
Ett knepigt å mkt klurigt ordbygge.
Tål å tänka på. Intressant, växer
vid omläsningar !
2017-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Salvation Pepper
Salvation Pepper