Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ske

Vi är seger.
Vi är er och oss själv.
Nekande inget.
Nekande ingen kärlek.


Sliter sig ner.
Sliter sig
och sitt höftskynke till beklädnad
ner ifrån korset.
Tittar ut över folket,
ej dem i ögonen.
Ur blod väller ord,
och folket skrivs
av dessa ord.

Ske.
Ske de omvända.
Driv
driv dem hem
att överge kampen
ingen behöver.
Frigör de oskyldiga.
Ingen
är värdig vårt blod.
Ty vår själ segrar,
tyr oss utanför
spe och spel


Han låter sig dö,
och himlen
ersätter kors
med bön.

Det finns andra tider
Det finns andra sidor




Fri vers av Salvation Pepper
Läst 209 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2017-04-18 17:59



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Skriver under på Eva Helene.
2017-04-24

  ResenärGenomLivet VIP
En mycket bra och talande text...stycket som börjar med ske, speglar nog vad många känner inför allt som händer i världen just nu...de flesta vill inte ha det så här, det borde finnas andra sätt så att vi kan leva tillsammans och inte mot varandra...
2017-04-22

  Lars Hedlin
Sprudlar av liv och känsla
2017-04-21

  Chawa VIP
Mycket fin kristustolkning bortom illusionen och lidandet.

"... driv dem hem
att överge kampen
ingen behöver..."

- eftertänksamma väl valda ord med vacker mirakelklang!

2017-04-19

  Eva Helene VIP
Vacker och innerlig text. Tycker speciellt om den näst sista strofen: "Han låter sig dö,/och himlen/ersätter kors/med bön."
2017-04-19

  Stefan Albrektsson
Gillar skarpt de små variationerna - likt buggar i Matrix, i en text där jag även hör deja vu (Vad nu detta fenomen kan heta? Är deja vu ett visuellt eko? Nä, inte riktigt va?)
2017-04-19

  Marita Ohlquist VIP
Mästerlig text som knyter an till påsken!
De två sista raderna är helt fantastiska!
Bra skrivet, mycket bra!
2017-04-19

  bumerang

"Ske det omvända"

Känner kristendomens budskap
mellan orden.
Ifrågasättandet.
Stor sak. Hur ord och blod tolkas.

Allt som ryms i den stora dikt.
2017-04-18

  Marianne Räf
Det härliga med poesi är att man så bra
kan yppa sitt hjärtas mening, - allt !!

"Det finns andra tider
Det finns andra sidor" Fantastiskt, bra !
2017-04-18

    ej medlem längre
det finns Liv i sidospåren +
2017-04-18

  ULJO
Vi måste se framåt och ersätta dåtid med framtid och äkta kärlek.
2017-04-18

    ej medlem längre
En sorglig text att ta till sig. I slutraderna skymtas - tycker jag - något av ett hopp. Det är bra. Vi behöver hoppet. Vi är så dåliga på tron och kärleken.
2017-04-18

    Sefarge VIP
I skapelse
Undrens tid
Är vi inte
Alls bortglömda
Framtid kommer!
Tack för denna
skrift!
:)
2017-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Salvation Pepper
Salvation Pepper