Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du bad att ljuset skulle tala dig

Hon rätade upp ryggen.
Hennes blick var klar och ärlig.
Det fanns just i det ögonblicket –
inget mörker och inga
rynkor under hennes ögon;
det sker bara när en människa
upplever inre frid.
Detta var en stund av rätt, och orden sade:

Det finns ett band, ett band av ljusgrönt ljus,
vars kanter går ut mot ljusare och vitare oändlighet.

Detta ljusgröna band innehåller alla vägar,
och böjer sig insisterande emot oss alla,
Dimensionsfritt: galaktiskt och mikroskopiskt.

Varje väg har en egen gud, en kustod.
Kustoden har hand om en viss typ av väg
och när en väg utvecklats eller förfallit
överlåts den till en annan kustod,
bättre skickad för denna nya typ av väg.

Detta band, vägarnas band, är även en sång,
den kan höras, kännas, i individuella variationer.
Det du ser och känner omkring dig, är denna sång,
dess toner, dess ord, dess färger och nummer är Du.

Varje väg utvecklas mot att gå ut i ljusets kant,
för ingen väg är mindre värd än en annan väg.
Alla vägar binder det stora, gröna bandet i alltet.

Ja, det finns ting som erhålls överallt, och är grunder,
och ibland uppfattas vägar så: stora som universum.
Vägar finns överallt, så som grenar, och avstånd,
sträckande sig mot allting, tillsammans med sina likar.

Du kan inte skapa något nytt, det kan bara Gud,
och då finns det genast i oändlig mängd och hastighet.
Detta klarar inte en människa, och det krävs heller inte.
Alla möjligheters vägar till utveckling gör Gud tillfreds.
Att upptäcka nya vägar är människans lek och glädje.

Du, alla och allting annat, finns alltid på en väg.
Märk väl – Gud säger inte: "Skapa."
Gud säger: "Sök."





Fri vers av Salvation Pepper
Läst 510 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2017-06-20 10:43



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Ljuvligt och bra framfört
2017-07-02

  henke_r
Ett ytterst sofistikerat stycke med existentialistiska undertoner. Riktigt vasst!
2017-06-23

  i af apa
wunderbar! precis vad jag behövde läsa just denna morgon i detta nu



2017-06-21

  Blomma-Stjärna VIP
"Att upptäcka nya vägar är människans lek och glädje."

"ett band av ljusgrönt ljus
vars kanter går ut mot ljusare och vitare"
"detta band, vägarnas band är även en sång"

Underbar poesi - det får bli den sista dikten för ikväll!



2017-06-20

  Bibbi VIP
Skriver under på Senta.
2017-06-20

  Marita Ohlquist VIP
Mästerlig text att läsa och begrunda!
Hade jag haft en hatt så skulle jag lyfta på den.
2017-06-20

    ej medlem längre
Att skapa är inte människans uppgift. "Gud säger: Sök". Sök livets hemlighet, meningen med livet, och målet!
2017-06-20

  ULJO
Riktigt bra skaldat detta
2017-06-20

    Sefarge VIP
Glimmrande som en safir
Av äkthetens fasta ordsken.
Innerligt och mästerligt
Skaldat!
Tack!
:)
2017-06-20
  > Nästa text
< Föregående

Salvation Pepper
Salvation Pepper