Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

*Du missade vad som fanns i det röda fönstret

Ska man avslöja sina kunskaper?
De är inte dina.

*

Buddha sa: "Någon kommer att förstå."
"Är du Buddha?"
"Nä. Bara Bud."

*

Varför ska jag inte hata mig själv?
Hur mycket tror du Gud hatar sig själv?

*

Vissa människor slår knut på sig själv,
andra bygger hus kring sin kropp –
allt för meditation och inre frid.
En kvinna jag känner
finner frid medan hon diskar.
Men hon pådyvlar inte alla andra
att hålla i en diskborste för att finna ro.
Nej, hon vet – att var och en sköter sitt.

*

Vad vill du göra av ditt liv?
En bra saga.

*

Kan man anställa döden,
dessa två brödrar
eller små mödrar?

*

Kan man fly strax under sin egen flykt?

*

Läs detta: Varför ärtsoppan gul?
Du missade något, eller hur?

*

Vad är fri vilja?
Att i glädje följa och hylla andras fria vilja.

Vad är Makt?
Att kunna hjälpa.

Vad är att Älska?
Att tillfredsställa andras behov.

Hur är jag bäst förberedd på framtiden?
Gör din egen framtid.

*

Tro inget – det du inte vet ska du inte börja tro.
Ord från Bibeln:

En klok man söker kunskap,
dåren ägnar sig åt struntprat.

En hetlevrad man vållar gräl,
den tålmodige stillar trätan.

Lat man gör fattig man,
flitig man gör rik.

Etcetera, etcetera.

"Bra", sa den kritiskt tänkande kvinnan. "Dessa regler gäller inte mig."






Fri vers av Salvation Pepper
Läst 304 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-04-26 18:52



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Lätt att ta miste på ärtsoppa och T-röd, tänker jag, men så är livet; finns ingen klartext och alla har olika bud.

Himla fin samling!
2017-04-28

  Bibbi VIP
Begrundar.
2017-04-27

    ej medlem längre
läser allt det som inte står,

bebishull och arkivterapi +
2017-04-27

  Lars Hedlin
Vishet och mycket bra skrivit
2017-04-27

  bittemi VIP
En text att stanna vid. Klokskap, livsfrågor..ja mycket att reflektera kring. Tycker mycket om denna tankeväckande text!!
2017-04-27

  Marita Ohlquist VIP
Många intressanta frågor som får mig att fundera på mitt eget jag.
En kritisk tänkande kvinna som inte bryr sig om ordspråk för män.
Gillar det här med diskborsten.
2017-04-27

  Janina Kaminska
Intressant läsning.
2017-04-27

  ULJO
Lyrik med intressanta inslag som jag gillar
2017-04-26

    Sefarge VIP
En livskompott
Av erfarenhet.
Bara att slicka
I sig det man gillar
Genialiskt lekfullt
Gott!Poesi nam,
nam!
:)
2017-04-26

  i af apa
En säregen njutning att läsa!!
2017-04-26

  Marianne Räf
Mkt intressanta å tankeväckande små
avsnitt. Jag reflekterar över inbakade
budskap. Givande lyrik i mitt tycke!
Strofen, allrasist, tycker jag var bäst! :)
2017-04-26
  > Nästa text
< Föregående

Salvation Pepper
Salvation Pepper