Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland kan hat få oönskad effekt.


Ett hatat frö

Jag är hatad.
Hatad av min granne
Hatad av min nästa
Hatad av så många
Hatad av de flesta

Du kan slå mig i huet med ett rör
Du kan förgifta min soppa, så att jag dör

Du kan låsa mig ute, nacken i snön
Du kan dränka mig i östersjön

Du kan elda upp mig som om jag vore hö
Du kan begrava mig, men ditt ålahue, jag är ett frö

Där jag sätter min fot, lämnas ett avtryck
Du hinner knappt blinka, jag gör det i ett knyck

Hatad är jag, men precis som fröet:
Ju mer du spottar, desto snabbare växer jag upprätt




Bunden vers (Rim) av The stuttering poet
Läst 381 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-04-10 17:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

The stuttering poet
The stuttering poet