Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
juli 2009 / april 2017


Skogsislamsk vandringssonett

trasten högt inunder himlens fäste
har byggt ett bo för sig och sina ägg
av strån och kvistar blev ett trassligt näste
liknar lätt profeten med sitt skägg

se hur skogens gröna minareter
sticker upp högt ovan bäck och krön
hör på en av skogens märkligheter
då trasten ivrigt kallar oss till bön

ta då en paus på vandringsledens sträcka
ge akt på trastens utrop från sin gran
stanna upp och fall på knä mot Mecka
be och läs i vördnad din koran
se på trasten, sann och utan skor
böj ditt huvud, minns att Gud är stor




Bunden vers (Sonett) av Rafael
Läst 225 gånger
Publicerad 2017-04-13 19:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Rafael