Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Drinkare

Du sviker väl inte samtalet
Om lynchningen på torget
Låt oss förenas i en skål
Alla kommer vara där imorgon

Vi har för alla gånger en lösning
En ursäkt hittar vi så lätt
Vi tappar inte greppet
Om våra egna snaror

Låt oss skylla på desinformationen
Från missanpassade världsledare
Vi tvekar apatiskt
Diskuterar huruvida litteratur är för obildade

Av vilken anledning
Finner vi oss i denna situation
Gång på gång anklagade
I brist på något att hylla

Vi agerar jury i fylleskrålens domar
Vi leder bödeln till offret
Långt efter att ilskan svalnat
Kommer godyckliga anklagelser

Vi blir revolutionens galggycklare
Vi köper vår egen dom
För priset av att vara ytligt intellektuella
Vi betalar straffet

Ur varje flaska och box
Vi dricker ur
Vi har all världens tid
Att begå tidernas största brott




Fri vers av Arvast
Läst 244 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-04-10 23:56



Bookmark and Share


  Verner Forsman
Den här dikten förtjänar faktiskt att läsas av fler.

Ett viktigt budskap och en värdefull insikt. Bra diktat.
2017-04-29
  > Nästa text
< Föregående

Arvast
Arvast