Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(bild från sweden by bike)


BOKEN

 

Boken slår snart ut sina blad
att bläddra i vårvindars
milda lekande smekande

Under bokbladverks vingeskydd
som silar solstrålar
livgivande uppiggande
Blåsippor niga blått och sött
genom fjolårs höstlövs bruna prassel
Vitsippor skina vita
som markens jordestjärnor

I dikesrenar vid väg
genom bokens rike
Tussilago som små solar
gula lysa

Bäckar porla våta
blänkande stänkande

 

Under regnen skyddar boken
sina skyddslingar

dripp dropp droppar droppen
speglande grönt och blått och vitt

svällande på bladen innan hoppet

 

Från vårens skira ljusgrönska
Till sommarens varma djupgröna

Färdas hon stilla i
samklang med det omgivande

 

Möter så hösten och
Kopparslantar sig ikläder

Dalande mot vintern
som prasslande vackert täcke bliver

Skyddar sina skyddslingar
Innan snön täcker allt och det blir svalt

 Ja 

Bokskogen har sina sidor

Alla lika vackra

 

 

 

 

Copyright ©Eva Akinvall april 2017




Bunden vers av Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Läst 703 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-04-11 11:55



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Boken är värd sin hyllning, vare sig det gäller en grön, nyutslagen bok i vårskrud, eller skön-litteratur som man älskar...
2017-05-06

  Bo Himmelsbåge
Mycket fin dikt om boken, mitt favoriträd...!
Lika skön, under alla årstider...
Särskilt när korparna klonkar högt upp i det blå...

Tack!
2017-04-12

  Heikki Hellman
Så positivt och ljust diktad vårtext!
2017-04-12

  Chawa VIP
"Bokskogen har sina sidor

Alla lika vackra" - tack för dessa sanna ord!

Mitt absoluta favoritträd är just boken. Fint har du fångat dess väsen i årstidsgång. Jag njuter... Tack!
2017-04-12

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Tack snälla du ! Så glad jag blir att du delar min känsla min glädje :)
2017-04-11

  limerick
Vackraste vårpoesi som blickar mot höst och vinter! Bokmärker.
2017-04-11
  > Nästa text
< Föregående

Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)