Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna dikten är helig. Hata inte.


Skapelsedikten

1 Den första dagen kom Tellus till
Jord och himmel, ljus och mörker, ty det är vad Gud vill

Dag och natt skall ni heta
Kanske svårt att förstå, men sådan är Gud och skapelsen: en smula meta

2 Stopp! Jorden får inte bli uttorkad!
Vatten tas som tur är form, annars hade Gud varit korkad

Ett valv ska skilja jord och vatten från himmelen åt
Håll dig i hatten, detta är ingen anekdot
Dag 1 har varit, dag 2 är nu förbi
Bokstavligen ordagrant, tolkningen är inte fri

3 Jord och vatten skall vara i balans, så att livet får sig en chans
Grönskan ska komma, liksom örter och frukt
Livet kan börja, sicken spännande produkt

3:e dagen går nu mot sitt slut
Här går det undan låt oss använda oss av varje minut

4 Ser du stjärnan i det blå?
Ta en klunk så ser du två
Solen, månen och alla ljusprickar så små

Detta 4:e tillägg skall skilja dagen från natten
Gud skapade verkligen allt, sträck i debatten

5 Nu är det dags för fiskar och fåglar
Föröka er
Så att ni blir fler och fler
Allt är så gott, så att Gud, Gud ler

5:e dagen, snart är det klart
Allt som saknas är en och annan krälande art

6 Vilda djur och djur i bur, samt människan att härska i ur och skur
Detta blev kronan på verket, nu är Gud trött
Det var 6:e dagen och alla går till vila, Gud ser ner på marken där alla sover så sött

7 Den 7:e dagen var Gud himmelskt nöjd
Att sippa sin kopp kaffe blev livets sanna fröjd




Bunden vers (Rim) av The stuttering poet
Läst 486 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-04-11 18:08



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Störtskön stil på denna skapelsedikt.
Tack för flera fniss. :)
2017-04-11
  > Nästa text
< Föregående

The stuttering poet
The stuttering poet