Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

bruna tunnor

 

regnskogen på vår bakgård
chiliplantan, en repstege
den skriande apan
har gömt sig någonstans
i granen

varje morgon 
här hörs läten, djupa ljud
under eller högt där ovanpå
sedan när vi öppnar
är de borta

Saharas öken 
det stort stilla hav, kölden
blåsten, tvära friska vilda vindar

allvarsamt nu:

syns det inte
allas våra eftertryck

inget kommer eller
någonsin mer
att finnas här, där eller
någonstans, imorgon




Fri vers (Fri form) av Daniel_78 VIP
Läst 417 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2017-04-11 20:46



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ordens djupa mening talar sitt eget språk - jag läser och berörs av insikten.
2017-04-18

    Ubuntu
Den oundvikliga sanningen. Människan håller på att såga av grenen vi sitter på i rasande fart.

Dikten har en fin känslighet i sin uppbyggnad hur den beskriver livet och det karga.
2017-04-18

  Den lilla tänkande
En kul text att läsa :)
2017-04-11

  Ingrid Trolle
En vacker påminnelse om
alltings förgänglighet.
Skriven med en lätt och
smidig hand som mjukt
känner på sanningen.
Mycket bra!!!
2017-04-11

  henke_r
Av de dikter jag har läst av dig har jag imponerats över din iakttagelseförmåga och hur du näringsrikt beskriver miljö och omgivningar. Du målar upp det vackra runtomkring och påminner läsaren om att allt detta en gång inte kommer finnas kvar. både skönhet och -det jag är mest svag för- vemodighet ramar in dikten.

Hatten av!
2017-04-11

  ULJO
Skriven med en meditativ insikt. Gillas mycket.
2017-04-11

  alicja lappalainen VIP
vacker och exotisk .
2017-04-11
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP