Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Påskäggets hemlighet

Ett ägg i glada färger
det bär en hemlighet
ty vad det innehåller
är bara jag som vet

Det glänser så vackert
på bordet ligger det still
om du vill se dess inre
så öppna det om du vill

Kanhända är det fyllt
med det du önskar dig
något som ger glädje
en fin present från mig

Det kanske är en lott
med högsta vinsten på
jag kan dock inget lova
det måste du förstå

En hare kan det vara
gjord av mörk choklad
eller ett presentkort
till blommor och blad

Det kanske är en ring
som glänser på handen
små söta polkagrisar
men farliga för tanden

Kanhända är det fyllt
med kärlek väldigt stor
utkrupen från själen
som djupt i hjärtat bor

Ett ägg i glada färger
det bär en hemlighet
ty vad det innehåller
är bara jag som vet

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 622 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2017-04-12 05:51



Bookmark and Share


    Ting69
Så fint så bra hurra
2017-04-17

  Lars Hedlin
Väldans fint!
2017-04-16

  överlevaren VIP
Väldigt vackert!
2017-04-14

  Blomma-Stjärna VIP
gillar mycket både påskäggsdikt
och bild
-ett kärleksfullt hemlighetsmakeri!
2017-04-12

    Elisabeth Nilsson VIP
Fyndigt diktat om påskägget, vi alla någon gång önskat oss. Både som barn och vuxen!
2017-04-12

  Eva Langrath VIP
Så fint i texten finns många drömmar gömda i en hemlighet. Glad Påsk
2017-04-12

  M.Eta
Fin text om påskägget hemliga innehåll!
2017-04-12

  StinaJ VIP
Det ryms många drömmar och förhoppningar i denna fina dikt. Jag undrar vilken av dem som går i uppfyllelse.
2017-04-12

  Anya VIP
Oj...ett sådant ägg skulle jag vilja ha. Hoppas diktarjaget ger bort den till någon viktig. Vissa hemligheter är så härliga.
2017-04-12

    ej medlem längre
Hemligheten är säkert något riktigt fint till påsk för den som får det!
2017-04-12

  Marita Ohlquist VIP
Härligt text om påskäggets hemlighet!
Är övertygad om att du har lagt i något som gör mottagaren glad.
2017-04-12

    ej medlem längre
Ett påskägg att önska sig!
2017-04-12

    ej medlem längre
Så fin påskdikt. Man kan ju bara le! :)
2017-04-12

  Salvation Pepper
"Ett ägg i glada färger
det bär en hemlighet
ty vad det innehåller
är bara jag som vet"


Trevlig mystik!
2017-04-12

  Sommarina VIP
Ha ha vilken fin påskdikt i snyggt rim


Blir man glad av.
Glad Påsk!
2017-04-12
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO