Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Efter att cellerna förångats

Du ser dig i spegeln
Och ser ett främmande ansikte
Dragen dröjde dig kvar
I konturena på gamla stenbyster
Vittrade av ungdomens förbannelse
Ihågkomna av ålderdomens last

Marmor åldras lika delikat som vin
Saknad gror bäst med tiden
Drömmar är döda innan de förverkligas
Och minnen föds när skönhet bleknar

Du är aldrig den du var
Efter att cellerna förångats
Förgängligheten
Knackar på dörren
Och ber om inträde

Sjön ylar över öde vyer
Ringarna stör mottagningen
När spegelbilden åldras









Fri vers (Fri form) av Missbruksbarn
Läst 292 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-04-12 09:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Missbruksbarn