Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Berakhah II (Välsignelse)


Barukh ata Adonai Eloheinu, melekh ha'olam,*
för ett frö så litet att jag med blotta ögat
inte förmår se trädet däri.
Amen! 

… för att koltrastens sång väcker
mullvadarna och sömngångarnas vandringar.
Amen! 

… när Van Goghs olja ännu inte torkat
och han, som en Gud, hinner retuschera.
Amen! 

… då själva existensen är en extas
på två fötter, en stig och sol.
Amen! 

… för universums fulaste ord:
sughävert.
Amen! 

… när oupptäckta öar upptäcker
att de håller varandra i handen under ytan.
Amen! 

… för att mars går glosögd före april
utan basgången till Mission Impossible.
Amen! 

… då Meister Eckhart baddar mina ögon
så att jag får skåda detsamma som Amen!

 

 

 

* Välsignad är Du Herre, vår Gud, universums konung…

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 413 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2017-04-12 09:56



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Ett annorlunda sätt att läsa välsignelsen på...
2017-04-17

  Respons VIP
Lovord av tacksamhet från en författare med stark känsla för detaljerna och skönheten i dn stora skapelsen. Tack!
2017-04-13

  Goraxy 89 Orion VIP
A M E N ! - När man (som jag här) använder det hebreiska ordet så är det bokstavligt en bekräftelse på att jag håller det uttryckta för Sant. Det är ingen religiös glosa som använder bara för att krydda sitt fromma prat med.
-
Ha-Elohim Hamvorakh L'Olam Va'ed"
2017-04-13

  Nanna X
gillar sughäverten
2017-04-12

  Eva Langrath VIP
Tack för alla dessa ordpärlor om tacksamhet. Amen
2017-04-12

  objekt3
Sött och näringsrikt
2017-04-12

  Anya VIP
Kul att även du fick in filmmusik i texten. Jaa mycket vi kan vara tacksamma över...gäller att inte glömma det.

Även jag föll för inledningen:
"för ett frö så litet att jag med blotta ögat
inte förmår se trädet däri."

Så fint.

Tack!
Amen
2017-04-12

  i af apa
din hebreiska är inte så svajig!!

mycket fint upplägg av tankar
o medföljande känslor, bravo!!!

Amen!
2017-04-12

  Salvation Pepper
"för ett frö så litet att jag med blotta ögat
inte förmår se trädet däri."

Älskar sådana här bländande tankar. De är som egna dagar.


2017-04-12

    ej medlem längre
Det är sannerligen en välsignelse att få läsa dina ord. Mitt i det storslagna, vackra smyger sig en sughävert (!) in. Det är bara så.. mitt i prick! Amen!
2017-04-12

  Magdalena Eriksson VIP
Tack du är bara så bäst SUGHÄVERT!
skrattar åt Gudarna gör jag och bakar ett bröd till påsk!
2017-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson