Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto. Eva Hedlund fd.Langrath


Till dig

jag minns dig
när jag står vid bäcken

lyssnar till vattnet
ser dina ormbunkar
plockar dina vinbär
går stigen på berget
drar potatisfåran
ser yxan och sekatören

dricker vattnet
ur vattkällan på berget

ser det lilla barnet
som lekte med din hand

klarheten i din blick

genom smärtan
genom mörkret
i ljuset
i tacksamheten
i kärleken

fanns du
fanns vi

vi har levt två år utan dig

© Eva Hedlund fd.Langrath 2017




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 797 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2017-04-12 10:06



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
Mycket fint tecknade minnesord över en djupt saknad nära anhörig...
Stark konkretiserad av vardagliga, enkla ting... yxan... sekatören... stigen... vinbären...
Allt genomsyrat av stor tacksamhet o kärlek över den tid som fått upplevas tillsammans....

Varmt tack, för att Du delade med Dig!


2017-04-17

  Minkki VIP
rakt in skriver Du...
2017-04-17

  Anya VIP
Fin och stark vändning i sista raden. Hela texten är som ett vackert brev till en som gått bort. Det hela blir så gripbart i de konkreta exemplen...ormbunkar, vinbär, potatisfåran.


2017-04-13

    ej medlem längre
Så smärtsamt men ändå vackert, varmt, ljust och kärleksrikt.
2017-04-12

  Stefan Albrektsson
Starkt och mycket vackert! Den närvarande frånvaron konkret och tydliggjord genom platser och ting som är "dina" förstärker den levande saknaden.
2017-04-12

  Bibbi VIP
Så fin känslosam hyllning.
2017-04-12

  Ronny Berk
saknaden fint beskriven
2017-04-12

  walborg
Så vackert i ord och bild
2017-04-12

  Marita Ohlquist VIP
Lågmält och nyanserat förmedlar du sorg och saknad, men även kärleksfulla minnen!

Starkt berörande!
2017-04-12

  Nils-Robert
Så vacker skrivet om saknad.
2017-04-12

  Öknens Ros VIP
varsamt vackert och med ömhet tecknar du sorgen efter den som gått bort.
2017-04-12

  ULJO
Berörande om saknad
2017-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP