Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pianisten

På flygeln flammar ljuset
som kärleken har tänt
det strömmar skön musik
från svart och vit tangent

Musik som smeksamt böljar
kring rummets atmosfär
en philharmonisk glädje
från tiden som hölls kär

Han skrev ett mästerverk
och reste runt i världen
där mötte han en kvinna
som följde med på färden

Hon fanns vid hans sida
i storm och vackert väder
resvägen var vidsträckt
till små och stora städer

Han spelade så vackert
och många ville höra
med sina sköna toner
han ville dem beröra

Kring tonerna han skrev
det fanns en viss mystär
där skapades ett äventyr
en dröm likt en chimär

Nu har han blivit gammal
och kvinnan finns ej mer
musiken strömmar vidare
kring det som livet ger

Musiken kan ej tystna
den lever ständigt kvar
till minne av sin kärlek
och tiderna som var

På flygeln flammar ljuset
för evig kärleks skull
det strömmar skön musik
av minnen är den full

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 562 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2017-04-23 16:26



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Så gott!
2017-04-27

    Dan Myrbeck
Låter härligt!

Och jag har ju själv spelat piano
sedan jag var 6 år - det är jubileum,
50 år, i år!
2017-04-24

  StinaJ VIP
Den vackra tonerna i din dikt berättar om kärleken till musiken, livet och till en väldigt speciell kvinna.
2017-04-24

    ej medlem längre
Vilken vacker dikt!
2017-04-23

  Janina Kaminska
Pianomusik är underbar. Mycket vacker dikt.
2017-04-23

    ej medlem längre
O så sköna toner det spelas ur ett pianoklaver
2017-04-23

  ResenärGenomLivet VIP
Underbart med pianomusik...din dikt får mig att tänka på filmen "Pianisten"...en fantastisk film, väl värd att se...
2017-04-23

  M.Eta
Vacker dikt, man nästan hör tonerna mellan raderna!
2017-04-23

  DavidM VIP
Vackra rader.
2017-04-23

  Ewa-Britt Nilson VIP
Musiken, utan
den, kom man väl
aldrig mer igen...
Tack så mycket
för texten om den...
2017-04-23

    ej medlem längre
Den musiken dör aldrig.
2017-04-23

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilken härlig rytm och ton i din fint rimmade dikt!
2017-04-23

  Ingrid Trolle
En mycket fin komposition
är denna dikt i kombination
med dess innehåll
2017-04-23

    ej medlem längre
Har vanligtvis lite svårt för text som rimmar hela tiden men här lyckas det perfekt. Rytmen sitter och jag läser inga nödrim!
Sen gillar jag bilden mycket. En vacker kärleksfull resa med chopinvibbar.
Mycket bra!
2017-04-23

  Niliboy
Musik för evig kärlek något att ta till sig å hoppas på!
2017-04-23

  Marianne Räf
Lyckat, skulle nog göra sig bra
som tonsatt.. Melodiska verser
å en skön rytm i texten.
2017-04-23
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO