Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
april 2017


Syftet med Alltets tillblivelse

I begynnelsen, Alltet är odelat, tomt utan gräns
ingen som ser, ingenting, inget ljud, inget öra
inga som helst relationer, inget som känns
men Alltet vill möta sig själv, så vad kan det göra?

I olika delar uppdelar Alltet sig själv
blir elektronen som spinner och möter atomen
blir också stranden som möter sin brusande älv
blir till Diana och blir till, och möter, Fantomen

Ja Alltet blir delat, så konstfullt i rum och i tid,
med gränser och möten och åtskillnad, ja och så döden
den slutliga gränsen för Alltet som just individ.
Tror du att syftet, ja ödet med stort "Ö" bland öden,
varit att Alltet i form just av denna sonett
möter just Alltet i form just av dig, tror du rätt.




Bunden vers (Sonett) av Rafael
Läst 187 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-04-12 18:28



Bookmark and Share


  stenhur VIP
Här i en mjukt melodisk sonett
finns Alltet beskrivet så nätt som en plätt
2017-04-19

  Larz Gustafsson VIP
Jesus är Alfa och Omega, Begynnelsen och Änden.
Han är Skaparen.
Och Han är inte ett med Sin skapelse, som panteismen påstår.
Gud är Ande.
Men Jesus vill folk inte möta, ty Han är Sanningen.
2017-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Rafael