Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barn kryper innan dom kan gå

Barn kryper innan dom kan gå
Dom där stapplande steg innan dom helt kan förstå
Hur dom ska ta sig fram här i livet
För en del är det givet
Men för andra kan det ta en livstid
Innan tanken tar vid, att dom faktiskt kan ta tag i saker och ting för att ta sig fram.
Ibland fattar vi fel, och för borde vi inte känna någon skam.
Allt har en inlärningsprocess
Så innan du klarar av saker med finess, kommer du misslyckas
Och det kan tyckas som ganska trist, men så är det visst

En del kommer säga: Han, han kan han.
Andra kommer säga att han spelar Alan
Men det gör inget, för som han själv sa:
”Den lilla bäcken mot älven rinner och älven rinner mot stora hav och aldrig mer man finner var den lilla bäcken blev av”
Det tycker i alla fall jag är väldigt vackert sagt.
Och beskriver väl den makt vi alla bär
Fast nu är det ju såhär, att jag vet att alla inte delar min tro på solidaritet
En del backar upp sin brutalitet genom att kalla det för tryckfrihet.
Förtryckfrihet? Är det verkligen det vi ska ha? Missförstå mig rätt, jag tycker det fria ordet är bra.
Men att helt anonymt och privat kunna sprida misstro och hat leder väl knappast till något positivt?
Definitivt inte ett samtalsklimat där vi möts som jämlikar.
Ibland undrar jag vilka dessa individer är, som håller på och predikar i klagosång om jordens undergång.
Det är styggt att människor är på flykt och får ta emot massa skit i deras jakt på något tryggt.
Människan har mycket att lära och en lång väg att vandra
Men om vi tar tag i varandra? Fångar upp dom som tappar sin balans.
Så kanske människan kunde ta sig någonstans?

Ett barn kryper innan det kan gå
Det är inte så svårt att förstå att om vi tittar på varandra med snäll ögon.
Lyssnar på varandra med snälla öron så
Skulle vi se på oss själva på ett annat sätt.
Jag menar inte att vi ska hålla med om precis allt
Men det är onödigt att strö salt för nöjes skull
Är det en fight du inte kan ta, ta hellre till reträtt
Jag påstår inte att det är lätt
Allt har en inlärningsprocess
Men om vi alla försöker är jag övertygad om att vi skulle klara det med finess




Fri vers (Spoken word/Slam) av Robin Z
Läst 236 gånger
Publicerad 2017-04-12 18:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Robin Z
Robin Z