Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Underbart är nu

Vid ekars ljuva grönska
jag vandra utan tvång
där sköna toner spelas
ur lärkans vackra sång

Jag tar mig över ängen
där blåklockan står
och njuter av fröjder
som mina sinnen får

Jag sätter mig på stenen
vid vattenfallets strand
där vinden stilla smeker
förföriskt vid min hand

Jag känner solens strålar
de värmer mot min arm
en svan hona vid brynet
förtrollar med sin charm

Hon simmar över vattnet
till mötet med sin kära
jag känner gränslös frihet
av känslan där så nära

Jag vandrar över bron
till flodens andra sida
en nymålad segelbåt
kring vågorna ses glida

Jag skådar upp mot skyn
där tranplogen tar fart
en frihet utan gränser
då liv känns underbart

Jag tänker på mitt liv
hur härligt det kan vara
en upptäckt ur nuet
den vill man väl bevara

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 316 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2017-04-13 06:57



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Låter alldeles underbart!
2017-04-18

  ResenärGenomLivet VIP
Vacker naturlyrik...ja, det finns mycket att njuta av...
2017-04-17

  Lars Hedlin
Vacker härlig dag!
2017-04-16

  Sommarina VIP
Låter som en alldeles underbar dag
2017-04-14

  överlevaren VIP
En fröjd att läsa!
2017-04-14

  Marita Ohlquist VIP
Med dina ord målar du underbara bilder!
2017-04-14

  Niliboy
Mycket mycket fint diktar du å poesin lever, ibland med känsla men inte helt utan. Du är duktig på att producera å för det mesta blir det härligt att läsa, bara man ger poemet tid! Bless!
2017-04-14

  Blomma-Stjärna VIP
skönt rimmad dikt - om det härliga i att vandra utan tvång, skåda inåt och utåt och upptäcka sitt liv i nuet
2017-04-14

  lodjuret/seglare VIP
Kanske sätter du bara ord på andras känslor, när de (orden) som så vackra är i sådana händer som skulpterar vad kännande skulle skulle måla blott de visste hur att använda ordens palett.
2017-04-13

    Elisabeth Nilsson VIP
Somrig känsla i fina bilder. Trots allt är livet ändå värt att leva.
2017-04-13

  Anya VIP
Oj...nu fick man sannerligen sommarkänsla. Vackert poetat om det som komma skall. Jaa livet kan vara härligt...gäller att inte glömma det.
2017-04-13

    ej medlem längre
Underbart var det att läsa detta!
2017-04-13

  Marianne Räf
Så skönt att se ljusa sidor av Livet,
i kontrast mot alla de mörka !
Bra skrivet i vanlig ordning!
2017-04-13

    ej medlem längre
Lyriskt, fint. Det känns som rimmen kommer så lätt för dig men jag förstår att det ligger mycket arbete bakom.
2017-04-13
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO