Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stjärnfallet

Det faller en stjärna
från himmelens päll
Den färdas så stilla
mot jorden i kväll

Den reser med kärlek
och lycka som ler
En önskan får den
som stjärnfallet ser

I skyn den har glimmat
och kastat sin fägring
På Vintergatans höjder
den varit en hägring

I tusen år den blev
vår ledstjärna i natten
En stund i evigheten
över mörka vatten

Den lyste så starkt
och minnen den givit
Symbol för en framtid
för kärlek den blivit

Den landar på jorden
jag nu kan förstå
Den blir till en blomma
så färggrann och blå

Nu kommer den åter
så snart det blir vår
Den spirar så vackert
på ängen den står

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 551 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2017-04-24 06:52



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Underbara universum!
2017-04-27

  Ingrid Trolle
Underbar dikt om
stjärnfallet, som är
så fort förbi. Bara några
sekunder får vi uppleva
skönheten, men så
skriver du en så skön
dikt, som man kan falla
tillbaka på och åter känna
känslan, när stjärnan ilade
förbi oss.
2017-04-24

  Marianne Räf
Nä, jag kan inte låta bli å läsa dina
dikter ! Det GER, verkligen, något !!
God förströelse å skönt lugnande.
2017-04-24

    ej medlem längre
Härligt och positivt med stjärnan i det blå
2017-04-24

  M.Eta
Fint skrivet om stjärnfall som ger så mycket mystik och tankar.
2017-04-24

  Nils-Robert
Så vackert diktat om tro, hopp och kärlek, med fina metaforer
2017-04-24

  ResenärGenomLivet VIP
Mycket vackert...
2017-04-24

    Elisabeth Nilsson VIP
Stjärnfall, med hopp och förtröstan, diktar du om i finstämd dikt.
2017-04-24

    Dan Myrbeck
Fint skaldat!
2017-04-24

    ej medlem längre
Underbara ord som förmedlar hopp och ljus åt oss alla.
2017-04-24

  Sommarina VIP
Vackra vackra ord om de vackra stjärnorna
2017-04-24

  Marita Ohlquist VIP
Texten är som en stjärna som lyser upp poeternas himmel!
2017-04-24

  StinaJ VIP
Vackert skrivet om den glimmande stjärnan som inger hopp och förverkligar drömmar.
2017-04-24

  Salvation Pepper
Det väcker känslor, att titta ut i oändlighetens händelser.
2017-04-24

  Niliboy
Du inspirerar å jag önskar gärna något om jag ser ett stjärnfall.
2017-04-24

  lodjuret/seglare VIP
Silence is golden, tiga är silver, tala är guld, talar gör dikten, känslan är skuld. Biter gör kylan, tröstar gör orden, talar gör fallet, nävar i fickor, knyten på borden. Rim och reson, seså vinn en miljon. Du skriver som du har förstånd till. Eget och i förtröstan.
2017-04-24
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO