Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En polare spelar i ett band, bad mig skriva en introtext till en låt så lyssna gärna på den här samtidigt: https://soundcloud.com/fysixx/weird-clean


Oväntat ren (med soundtrack! :D)

Hon sover så tryggt.

Munnen lätt öppen, ögonen stilla. Varje andetag tas sakta, med all tid i världen. Mörkret tvättar hennes ansikte i svartvitt, och de gråa tonerna ger henne ett overkligt skimmer. Världen är utlåst från lägenheten, det är många timmar kvar innan det är morgon, och han är lycklig. Det gjorde ont i honom av att se hur fin hon var.

Det bildas ett tunt lager is över honom. Han undrar varifrån det kommer, små isflak tycktes flyta in utifrån, från ingenstans. Några klumpar ihop sig, bildar större flak. Snart var det vattenytan som inte längre fick plats, tvingades bort, ut i mörkret. Han inbillade sig att han såg hur isen blev tjockare, hur den nyss hade gått att sticka hål på med nästippen men att den nu skulle kräva en knytnäve. Hur den snart inte skulle kunna trängas igenom med annat än en borr.

Hon vrider sig mot honom, lägger en arm om hans bröst. Grumliga ögon kisar mot hans, lyser genom mörkret likt en katt. ”Du borde sova,” mumlar hon. De ger varandra en snabb kyss, hon lägger ett iskallt ben över hans mage. Han rycker till, men låter det ligga kvar. ”Mm,” mumlar han tillbaka, lägger en hand över henns ben, smeker det sakta. ”det borde jag”. Han sluter ögonen, hoppas hon köper det.

Sakta lyfter han en hand mot isen, och drar fingrarna varsamt över dess yta, armen skapar virvlar i vattnet ikring. Den är hård. Hårdare än asfalt, och vassare än glas. Armen är bortdomnad, och han känner inte, men en skärva av isen har skurit honom och nu yr röda moln av blod ut i vattnet, som en dansande fjäril fångad i kraftig vind. Han vill förklara för henne, men hon sover så lugnt kvar bredvid.

Han somnar snart, och drömmer sig vidare. På morgonen kommer han inte minnas annat än deras kyss, men under dagen kommer han på sig själv med att söka efter sår på sin hand när han oförsiktigt låter tankarna vandra bort.




Fri vers av aloc VIP
Läst 160 gånger
Publicerad 2017-04-12 23:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

aloc
aloc VIP