Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till Bergslagen

Det är till myrarna jag längtar,
till hallonsnåren, sommarregnen,
ängarna, sjöarna och skogarna
som brinner i kvällens sista sol.

Om tallhedarna drömmer jag,
om gungande flyn och svarta tjärnar
och ljungen, häggen och gullvivorna
som glimmar guld i mina backar.

Jag saknar dem alla; ödetorpen,
smultronen, morkullan, bäckarna
och jag saknar grusvägarna som
ringlar fram över de torra moarna.

Längtan. Drömmar. Saknad.
Livet är en märkvärdig process
i vilken vi sakta övergår från att
längta bort, till att längta hem.




Övriga genrer av Persson
Läst 1056 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-06-12 08:04



Bookmark and Share


  ordterroristen
Oj, det slutet var oväntat. Fast egentligen inte; allt bygger mot det, men jag hade inte väntat mig det. Så blir det när slöheten börjar infinna sig: Det börjar visst bli natt. Du har snappat upp ett visdomskorn. Jag återkommer med mer kritik, om du vill. Hjärnan börjar stänga av successivt märker jag. Tack. Väldigt vackert.
2009-08-13

    Maria Malm
En längtan som känns igen..fint skrivet
2007-10-02

  Cris
Ha! här var den ju...såg den i morse..

nåja...jag tycker i alla fall det är härliga
bilder du målar upp...jag får lust att
ut och vandra.... sitta stilla vid en bäck
och dricka kaffe ur en kåsa..
2006-06-12

  Yvonne Vigstrand
Oj så ljuvligt....dit längtar jag med...en stillhet där jag bara är jag....mycket fint min vän!
Kram Yvonne
2006-06-12
  > Nästa text
< Föregående

Persson