Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Josefin

Hon har ett vackert beteende
och kanske världens vackraste leende
Även om hon inte ler vitt och brett
Så är det det absolut finaste jag någonsin sett
Det kanske är just därför?
Hon slösar inte med det
Men jag vet
Att hon älskar att le
Det är bara det att hon har så få anledningar att få det att ske
Hon kämpar i numerärt underläge varje dag
Vem är då du och jag, att säga: Ryck upp dig. Det löser sig?
Ja det är klart det gör!
Men det är inte utan att hon varje dag anstränger sig så att hon dör!
Men bara i tanken.
Hon berättar för mig, hur hon drömmer om döden, så som andra drömmer om Paris.
När hon säger det, fryser inte mitt hjärta till is
Det borde inte ditt heller göra
Visst, det är jobbiga ord att höra
Men lyssna inte med ditt öra
Gör det med ditt hjärta.
Om hon kan genomgå all denna smärta, dag ut och dag in
Utan att ta det som vi andra tar förgivet.
Så borde väl vi andra kunna vara glada för livet
Hon är en inspiration
Hennes styrka stärker mig.
Pippi Långstrump är världens näst starkaste tjej.
Tjejen på topp kämpar dagligen mot sina demoner och kan ändå
Då och då, ge ifrån sig en glad min
Världens starkaste tjej heter inte Pippi.

Hon heter Josefin




Fri vers (Fri form) av Robin Z
Läst 164 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-04-13 16:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Robin Z
Robin Z