Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
på solkyssta gator


sju kliv närmare tidens flykt - och vinden vinkar och ler

det tänkbara förkroppsligat

fem centimeter ovanför markhöjd

 

så står du där framför mig

ingenstans är världen vitare än här

och ögon blir inte mer blå

 

ändå kan jag vidröra våra tankar

se hur de banar väg för morgondagen

låta dem leka tafatt över himlaranden

sträcka på sig och kasta sina reflexer över vardagens lunk

 

det är där och då som bergen lyfter sin blick

mot guldkanten som omger horisonten,

åser själva skeendet

 

med den mognad och tyngd som tidens tand har givit dem

 

 

och de rodnar nog när de ser

 

hur vi båda bromsar ögonblicken med våra blotta kroppar

drar tiden med oss i en lutande dans

till igår

 

där vårsolen fortfarande ler ikapp

med lekande skratt och otvunget stoj som sitt sällskap

 

och när vi vänder oss om

ser vi hur törnskatan härmar ljudet av

 

vårens allra första

solregnskyss

 

© Birgitta Wäppling, 13 april 2017

 

 




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 322 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-04-15 09:25



Bookmark and Share


  Judas Ekholm VIP
Väldigt fina formuleringar, metaforer och liknelser. Bra!
2017-04-15
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP