Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Adla kvinnan


för min del får man gärna till fullo skattebefria kvinnans inkomster
men då är jag av nobel ätt, ej ovan vid frälse stånd

jag skulle faktiskt föredra, på alla sätt
att kvinnan sågs som helt frälst

divint fri, på alla de vis

icke bara bör så hennes inkomster vara fria från skatt
hennes stam bör även utgöra bas politique

bestämmandes över skattebasen, för männen
styrandes över hela politique budgétaire

ej allena då i riket, utan även så i hemmen

då kvinnan i styrelserummen intagit dominerande plats
äger hon likväl beslutande makt, över hela hans lönesats

till kvinnan hör, naturligt allt























Fri vers (Fri form) av S.A.I. Steve Lando
Läst 261 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2017-04-13 20:35



Bookmark and Share


  genni
Själv är jag ego! Kan jag få allt så tar jag det!
2017-05-21

  Ric
Jag skulle kunna gå med på att dela på mitten och testa som du vill på ena halvan, och motsatsen på den andra, där jag isf väljer att hänga. Så mycket kan jag unna dig ;P
2017-04-24

  Gunnar Hilén VIP
Kanske hon också bär på galenskaper...som hon t ex via sexlivet projicerar på oss män...varför krigar vi karlar ?
2017-04-14

  Öknens Ros VIP
politiskt en het potatis, lägre skatt vore inte dumt, men välfärden måste betalas av nån och det är ju vi skattebetalare som gör.
2017-04-14
  > Nästa text
< Föregående

S.A.I. Steve Lando
S.A.I. Steve Lando