Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att vilja ta sig an färdvägarna och leda dem mot nya spår

Det är längesen nu

och Volvo duetten från 1967 rullar sina nya kilometrar

 

med en renoverad växel och en hand på min axel

när jag kommer

 

vägen fram

 

det är din hand, morfar,

som  stryker över tidens alla pannveck

som tycker att jag ännu är en liten flicka

som cyklar över krökta vägbanor

till byn

bara för att det är skoj

även om glassen smälter

och myggorna lever sitt eget liv

 

jag cyklar mot friheten

och drömmen om sommar

 

ännu vet jag inte att man en dag

kan styra färdvägarna

istället för att bara följa dem som redan finns

 

så jag vinklar styret

och låter cykeln följa norrländsk asfalt och dina egenbyggda grusvägar

 

att få styra en cykel

följa en landsväg

 

men också att på sikt få leda den in mot en ny riktning

låta färdvägen dra den kos jag valt

 

att vara skeppare

på sin egen skuta

 

ett år som kan famnas

i vildundrens tid

 

© Birgitta Wäppling, 13 april 2017

 

 




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 281 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-04-14 09:26



Bookmark and Share


  Maria Marängsviss VIP
Så fint gestaltat. Ömsint. Kraftfullt. Smakar på sista raden "... vildundrens tid" ... Ler.

PS. Synkronicitet; Just idag 14/4 1927, strax före klockan tio på förmiddagen, idag för 90 år sedan, körs Volvos första serietillverkade bil Volvo ÖV 4 ut från fabriken på Hisingen. (föregångaren till Volvo PV)
2017-04-14

  Judas Ekholm VIP
Väldigt fin dikt där den här formuleringen är i en helt egen klass. Suverän:

"det är din hand, morfar,

som stryker över tidens alla pannveck"
2017-04-14

    Maria Malm
Fint ordet om sommar, barndom och frihet.
2017-04-14

  walborg
En hyllning till friheten och ansvaret
2017-04-14

  Eva Langrath VIP
Ömsint och fint om barn- morfar relation och om friheten i att ännu vara ett barn med känslan av att allt är möjligt.
2017-04-14

  i af apa
vilken fin hyllning till en morfar
o en tid, ja livet!
2017-04-14
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP