Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Reflection. Konstnären Astrid Bärndal skapade bilden © Publicerad med tillstånd. Dikterna är mest i formatet senryu, dvs mera om mänskliga relationer än naturen.


Aprilsamling 2007 - repris

 

Lund är magi
mitt ursprung, städernas stad
där kärleken bor

i hans nya liv
fanns inte självklarheten
att klara sig själv

minimalisten
mötte maximalisten
på halva vägen

varför jag skriver
får du aldrig veta
världens hemlighet

geniet Chagall
kolorerade sin värld
med inre ögat

när du flyttade
blev i ömsint förvar
kaktusarna kvar

regnmoln från väster
himmelstårar som hägrar
för uttorkad mark

den första pussen
på kinden pirrade skönt
i underverket

vill kura skymning
säger den gamle mannen
och släcker lampan

en het aprildag
i skogens mörkerrum
sa duvan, du du

vad får han sagt
i sin energiska sång
den lille trasten

vilar i väntan
snart ska du lära mig
det nya språket

skrivdisciplinen
måltrappan hela vägen
är programmets mitt

försöker fånga
ögonens mjuka värme
en skiss av mening

dikten Isfågeln
glömmer jag aldrig, den
handlade om oss

barnfinger följer
sirliga mattmönster
runt stolar och bord

han vattnade
penningblomster och kaktus
till påskens ära

första april är
en lurig dag för beslut
vårens skojardag

 




Bunden vers (Haiku) av Fredrik P. VIP
Läst 240 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-04-14 14:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP