Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kan Säpo tänka framåt?


Epidemi: Lastbil som mordvapen

Det har inträffat ett terrordåd
med kapad lastbil på Drottninggatan
i Stockholm.

Liknande terrordåd, t.ex. i franska Nice
och tyska Berlin, har inträffat tidigare
och uppmärksammats i media.

Det kan tyckas att åtminstone Säpo
borde ha uppmärksammat den
epidemiska spridningen av lastbilsmord
och företagit motåtgärder såsom uppmaningar
att låsa lastbilar vid lastning av och på i städer.
Något som en och annan chaufför kanske
redan tillämpat.

De psykologiska avstånden till massakrerna
i Nice och Berlin verkar ha varit alltför stora
för Säpo. Tänk om det inträffat lastbilsmord
i t.ex. mer närliggande Malmö i stället för i Nice...
Hade Säpo agerat annorlunda då?

Vi bör lära oss och agera även utifrån sådant som
hänt långt bort.




Övriga genrer (Essä/Recension) av boen
Läst 296 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-04-14 18:51



Bookmark and Share


    jaybird
Den 1 januari 2015 trädde Säkerhetspolisen in i en ny era – som egen myndighet direkt underställd regeringen.

Det är uppenbart att nuvarande regeringen ville ha kontroll över SÄPO så att SÄPO´s fokus flyttades från alla problem som följt med den exceptionella men planlagda (genom alla pull-faktorer) immigrationen.
2017-04-14
  > Nästa text
< Föregående

boen
boen