Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt om döden.


Utan Gud

Jag tror inte på din Gud
Det är bara fantasier
Förklätt i en himmelsk skrud

För dig är det hopp
Tröst och styrka
Inkarnerad i en änglakropp

Du tror på ett paradis i evighet
Med alla du förlorat
Med Guds kärlek och godhet

När du är borta är jag kvar
Tyst och ensamt
Och tomhet är allt jag har

Jag önskar att jag trodde som du
På hopp och förtröstan
Ett liv bortom här och nu

Där skulle du vänta och minnas
Ett land för längesen
Där skulle vi äntligen ses igen




Bunden vers (Rim) av Nico Zasha Kroik
Läst 432 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-04-14 18:55



Bookmark and Share


  Staffan Nilsson

Vackert om sorg.
Besinnat och värdigt.

2017-04-14

  Larz Gustafsson VIP
Skulle Gud vara en ängel?
Gud skapade änglarna.
Det finns bara en Gud (inte tre) och Hans namn är Jesus.
2017-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Nico Zasha Kroik
Nico Zasha Kroik